25. juli 2024

Billede af <a href="https://pixabay.com/da/users/finelightarts-890049/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=1073638">Chuck Underwood</a> fra <a href="https://pixabay.com/da/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=1073638">Pixabay</a>

Billede af Chuck Underwood fra Pixabay

Gladsaxe Kommune giver midlertidigt forældre mulighed for at holde orlov fra dagtilbud og SFO uden betaling.

Beslutningen blev taget på et ekstraordinært møde i økonomiudvalget mandag aften. Et enigt udvalg vedtog, at forældre, der har mulighed for at holde deres børn hjemme i en periode på grund af coronakrisen, kan få orlov fra børnehus eller dagpleje. På den måde får forældrene mulighed for beholde deres børn hjemme uden at skulle betale for dagtilbud og SFO imens.

– Vi forventer, at vi har plads til alle børn, som har et pasningsbehov, når vi åbner vores dagtilbud igen på torsdag. Men det kræver meget personale at leve op til Sundhedsstyrelsens krav, og derfor kan vi komme til at mangle medarbejdere, hvis for mange bliver syge på et tidspunkt. Derfor vil det være en stor hjælp, hvis de, der har mulighed for det passer deres børn hjemme i den kommende tid. Og hvis de så samtidig slipper for at skulle betale for deres plads i dagtilbud og SFO, så er det en fordel for alle parter, fortæller Gladsaxes borgmester Trine Græse.

– Vi fik ideen om at ændre på orlovsbetingelserne fra en forælder i sidste uge. Og nu har vi så hastebehandlet den, så den kunne træde i kraft samtidig med, at vi kontakter vores forældre om deres pasningsbehov. Og hvis bare fem-ti procent benytter sig af det her, så vil det hjælpe os meget, siger Trine Græse.

Muligheden for at aftale orlov gælder for hele måneder og kan højst vare seks måneder. Bagefter vil børnene være garanteret plads i samme børnehus. Muligheden gælder foreløbig til 14. juli 2020 og gælder ikke med tilbagevirkende kraft. Hvis forældre vælger at gøre brug af ordningen, kan det ske uden det sædvanlige varsel, hvis man henviser til COVID-19 i forbindelse med orlov eller udmelding.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.