Gaderæs kostede konfiskeret bil og fængsel

En konfiskeret bil, store bøder, mistede kørekort og 30 dages betinget fængsel – det var hvad retten mente ulovligt gaderæs skulle koste to mænd.

En 36-årig mand fra Hundested og en 29-årig mand fra København sad tirsdag tiltalt i Retten i Glostrup for at have deltaget i et ulovligt gaderæs på Stamholmen i Hvidovre den 13. oktober 2019 kl. 00.45.

Ifølge anklageskriftet kørte de om kap mod hinanden i en Toyota Starlet og VW Golf GTI med omkring 140 km/t, hvor den tilladte hastighed er 60 km/t, med adskillige tilskuere langs strækningen.

Politiet pågreb begge umiddelbart efter ræset, og et par uger senere bestemte Retten i Glostrup, at Toyota’en kunne beslaglægges, fordi der var begrundet mistanke om grove overtrædelser af færdselsloven. Golfen var i mellemtiden solgt.

Ved tirsdagens retsmøde kendte retten begge skyldige i særlige hensynsløse kørsler og idømte dem hver 30 dages betinget fængsel med vilkår om 40 timers samfundstjeneste. Retten bestemte desuden, at de skal være under tilsyn af Kriminalforsorgen i en prøvetid på et år.

Begge blev frakendt førerretten ubetinget i et halvt år. Det betyder, at de derefter skal de bestå nye køreprøver for at generhverve førerretten.

Dertil fik de en tillægsbøde på en netto-månedslån, hvilket for den 36-årige udgjorde 12.500 kr. og for den 29-årige 16.000 kr.

Til sidst konfiskerede retten den beslaglagte Toyota. Den bliver nu solgt og salgssummen tilfalder statskassen.

-Retten lagde vægt på, at der var tale om arrangeret kapkørsel med høje hastigheder, at der var tilskuere på strækningen, og at de kørte dør om dør på en offentlig vej, hvor andre trafikanter kunne dukke op i området – og dømte dem begge ifølge anklageskriftet, siger specialanklager Charlotte Møgelhøj, anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi.

De dømte har taget betænkningstid med hensyn til eventuel anke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

--- Default template here