29. maj 2024

Arkivfoto: <a href="https://pixabay.com/users/kschneider2991/">kschneider2991</a> / Pixabay

I går morges inledte byrådet i Fredensborg Kommune årets budgetforhandlinger. Det skete efter et indledende seminar, hvor administrationen fremlagde kommunens økonomiske situation

Hvert år i august og september forhandler byrådet næste års budget. Det sker på baggrund af en række økonomiske analyser og prognoser, som administrationen har udarbejdet for at give politikerne et solidt beslutningsgrundlag. Sådan foregår det også i år, siger borgmester Thomas Lykke Pedersen: 

-Vi har fået et godt materiale, som tydeligt viser hvor vi står. Og vi står godt! Vi har et af de højeste serviceniveauer i landet. Hvis man tager højde for borgernes demografiske og socioøkonomiske sammensætning, så ligger vores serviceudgifter faktisk næsten 10 % (svarende til 178 mio. kr.) over landsgennemsnittet. Dertil kommer, at kommunens økonomiske fundament aldrig har været mere solidt. Men selv om kassebeholdningen i dag er på 300 mio. kr. og kommunens gæld er afdraget om to år, så er der alligevel en del økonomiske udfordringer, som vi skal håndtere i disse budgetforhandlinger, siger borgmesteren og forklarer hvorfor:

-Den primære udfordring er, at skal overholde den økonomiske ramme for vores serviceudgifter, som følger af den årlige aftale om kommunernes økonomi mellem regeringen og Kommunernes Landsforening (KL). Her taler vi om et beløb i størrelsesordenen 25 mio. kr. som vi skal nedbringe vores serviceudgifter med for at overholde rammen. 

-I lighed med landets øvrige kommuner er vi også udfordret af stigende udgifter på især beskæftigelsesområdet, som fortsat er ramt af konsekvenser af Covid-19, samt udviklingen på det specialiserede socialområde, hvor især flere børn har brug for særlig støtte, siger Thomas Lykke Pedersen og afslutter:

-Så ja, der er udfordringer. Men de er til at overskue. Jeg tror og håber derfor, at vi gennem forhandlingerne finder et godt resultat, så vi de kommende år kan fortsætte den gode udvikling i hele kommunen, som vi har søsat. Jeg håber derfor, at vi kan opnå et bredt budgetforlig, hvor alle partier ligesom sidste år er med til at tage ansvar for kommunens udvikling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.