4. oktober 2023

Foto: Presse-fotos.dk

Tårnby Kommune har besluttet, at forbyde Comanches MC (tidligere Satudarah MC -red.) at bruge deres klubhus på Bjørnbaksvej 12 til klubaktiviteter.

Adressen er en erhvervsejendom og gennem den senere tid, har kommunen på at kunne forbyde klubaktiviteter på adressen, der ligger tæt på flere skoler og institutioner samt Skolebotanisk Have. Kommunen vurderer derfor, at et rocker-klubhus på adressen skaber utryghed for de borgere og erhvervsdrivende, der færdes i området.

Det er samlingsstedsloven fra 2017, der giver Tårnby Kommune mulighed for at forbyde brugen af Bjørnbaksvej 12 som klubhus. Ifølge loven kan kommunalbestyrelsen nedlægge forbud mod, at en ejendom anvendes som samlingssted for en bestemt gruppe, hvis gruppens anvendelse af ejendommen som samlingssted er egnet til at medføre væsentlig ulempe og utryghed for de omkringboende.

-I Tårnby har vi generelt et trygt og sikkert lokalsamfund, som vi kan være stolte over. Vi vil ikke acceptere, at bander og rockere skaber utryghed i det lokalsamfund, vi har opbygget. Samtidig har vi et ansvar for at beskytte de børn og unge, der færdes i området, mod bandekriminalitet. Heldigvis har vi et rigtig godt og tæt samarbejde med Københavns Politi om sagen, siger Tårnbys borgmester Allan S. Andersen.

Han suppleres af politidirektør for Københavns Politi Anne Tønnes:

-Københavns Politis vigtigste opgave er at sikre borgernes tryghed og sikkerhed. Vi har en stor og bred indsats for at komme rocker- og bandemiljøet til livs, og som led i den indsats har vi en tæt dialog med Tårnby Kommune. Her gennemfører blandt andet nærpolitiet en omfattende indsats i samarbejde med flere samarbejdspartnere i det kommunale regi.

Tårnby Kommune oplyser, at forbuddet gælder fra 17. maj 2023 og tre måneder frem. Hvis ejendommen i denne periode anvendes som samlingssted for gruppen, kan der nedlægges et nyt forbud, der gælder, indtil kommunalbestyrelsen tilbagekalder det. Desuden kan der, uden forudgående advarsel, nedlægges forbud igen, hvis gruppens anvendelse af ejendommen som samlingssted inden for en periode på 2 år fra forbuddets udløb eller tilbagekaldelse på ny, vurderes at kunne at medføre væsentlig ulempe og utryghed for de omkringboende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.