21. juni 2024

Foto: Politi.dk

Fire udlændinge forsøgte at krydse Øresund for at komme til Sverige.

Mandag eftermiddag ved 14-tiden modtog Københavns Politi en anmeldelse om, at der var set nogle personer på Saltholm. Københavns Politi sejlede til Saltholm, hvor to personer sås ca. 300 m ude i vandet, men de kunne bunde. De to trufne personer oplyste på engelsk, at der yderligere var to personer, som svømmede mod Peberholm.

På Peberholm fik en politihundepatrulje kontakt til yderligere en person, som blev hjulpet i land. Personen var nedkølet, og blev derfor kørt med ambulance til Amager Hospital. Da der umiddelbart skulle være fire personer, var der tilkaldt en helikopter, som mellem Saltholm og Peberholm samlede yderligere en person op, som blev fløjet til Rigshospitalet.

Da det blev oplyst, at der havde været fire personer sammen, som nu var fundet, blev eftersøgning ca. kl. 17.00 afsluttet.

Den efterfølgende sagsbehandling peger indtil nu på, at de fire personer havde taget toget fra Sandholmslejeren til København. Ved en endnu ukendt havn havde de taget en båd for at sejle til Sverige, hvor de ønskede at søge asyl. Båden sank og de svømmede til Saltholm. To forsøgte at svømme til Peberholm, hvor den ene nåede frem og den anden blev samlet op af helikopteren.

De tre personer er afhørt med arabisk tolk og med de nuværende oplysninger er det lagt fast, at de to er fra Marokko. De to andres tilhørsforhold er endnu ikke lagt helt fast, hvilket den videre efterforskning søger at afdække.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.