28. januar 2023

Politiet forsøger at klarlægge Finn Steensen Ørsdahl færden før han blev udsat for vold og hans bolig blev sat i brand. (Foto: Midt- og Vestsjællands Politi)

(Foto: Midt- og Vestsjællands Politi)
Politiet forsøger at klarlægge Finn Steensen Ørsdahl færden før han blev udsat for vold og hans bolig blev sat i brand. (Foto: Midt- og Vestsjællands Politi)


Midt- og Vestsjællands Politi søger fortsat vidner til en uhyggelig sag fra Gundestrup i Odsherred, hvor den 65-årige Finn Steensen Ørsdahl torsdag i sidste uge blev fundet hårdt kvæstet og død i hans brændende hus på Færgevej.

Fredag blev der foretaget brandtekniske undersøgelser på stedet, og undersøgelser viser, at branden var påsat, idet der er fundet flere arnesteder i brandtomten.

Var død inden der blev sat ild til huset
Liget af Finn Steensen Ørsdahl er blevet undersøgt på Retsmedicinsk institut og her blev det påvist, at
han var blevet udsat for grov vold, således at han formentlig var afgået ved døden, inden branden blev påsat på hans bopæl, oplyser politiet.

I løbet af weekenden har politiet efterforsket sagen bredt ud fra mange mulige motiver og har bl.a. foretaget mange afhøringer af personer, der enten bor eller har opholdt sig i nabolaget til gerningsstedet i forsøget på at få oplysninger om køretøjer eller andet, der har afveget fra normalbilledet i området, samt om personer, som kunne være mistænkelige i forhold til den begåede vold og brandstiftelse.

Offentliggør foto
Poltiet har valgt at offentliggøre et foto af Finn Steensen Ørsdahl i et forsøg på at få klarlagt hans færden fra onsdag formiddag og indtil anmeldelsen om branden på hans bopæl blev modtaget hos politiet torsdag morgen.

– Offentliggørelse af et foto af offeret er et temmelig usædvanligt efterforskningsskridt, men vi har behov for at få så mange vidneforklaringer omkring hans færden som muligt. Fotoet vil forhåbentlig medvirke til, at nogen kan erindre at have set ham måske i Holbæk-området i løbet af onsdagen eller ved hans bopæl i døgnet op til anmeldelsen om branden, forklarer den ansvarlige efterforskningsleder, vicepolitiinspektør Jacob Olsen, fra Central Efterforskning hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Læs også: Mand fundet død efter brand – efterforskes som drab

Finn Steensen Ørsdahl blev fundet død i sit hjem, som torsdag blev sat i brand. Foto: Morten Sundgaard – Skadestedsfotograf.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.