8. maj 2024

Foto: Rigspolitiet

Anklagemyndigheden ved Københavns Politi har rejst tiltale mod to 29-årige mænd for at have dræbt en 54-årig mand ved Dragør Fort den 22. januar. Yderligere tre mænd er tiltalt for at have bestilt eller planlagt overfaldet.

Drabet fandt sted den 22. januar. Her ankom det 54-årige drabsoffer til parkeringspladsen foran Dragør Fort. Ifølge anklageskriftet blev han mødt af de to 29-årige mænd, som stak ham syv gange med en kniv og slog ham mindst 11 gange med en ham, samt tildelte ham talrige slag og spark.

Den 54-årige døde på stedet af sine skader, og de to gerningsmænd flygtede efterfølgende fra stedet.

På baggrund af efterforskningen er det politiets og anklagemyndighedens vurdering, at en 56-årig mand  havde en strid med den 54-årige og derfor havde bestilt en fysisk afstraffelse af ham. Det havde han gjort ved at tage kontakt til  to mænd på 50 år.

De tog derefter kontakt til de to 29-årige mænd for at få dem til at udføre afstraffelsen.

Den 56-årige og de to 50-årige er derfor udelukkende tiltalt for medvirken til legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter under særligt skærpende omstændigheder, alternativt medvirken til uagtsomt manddrab.

-Tiltalen mod de fem mænd er resultatet af en grundig og målrettet efterforskning, hvor Københavns Politi har afdækket forløbet i detaljer. Nu afventer vi, at sagen bliver berammet i retten,  siger anklager Alexander Scheel.

Striden mellem den formodede 56-årige bagmand og den 54-årige mand blev ifølge anklageskriftet tydelig i Dragør i november sidste, to måneder før drabet. I den forbindelse er den 56-årige og den ene 50-årige tiltalt for  at have trykt mere end 70 plakater med ærekrænkende og usandt indhold om den 54-årige, hvorefter plakaterne blev hængt op rundt om i Dragør.

De to 29-årige blev anholdt i dagene efter drabet, mens de tre andre mænd blev anholdt i løbet af marts og april i takt med politiets efterforskning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.