Falsk bankmand misbrugte betalingskort

En falsk bankmand misbrugte en ældre kvindes dankort og hævede 5.000 kroner.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at man tirsdasg klokken 20.32 fik en anmeldelse fra pårørende til en 84-årige kvinde fra Herfølge, der havde fået misbrugt sit dankort.

Kvinden var i tidsrummet kl. 18.30-19.00 var blevet ringet op af en mand, der havde præsenteret sig som en medarbejder i et pengeinstitut. Den 84-årige måtte ikke kontakte andre, hvilket politiet var informeret om, idet der var problemer med hendes dankort. Hun skulle derfor udlevere dankortet med tilhørende PIN-kode til en bankmedarbejder, som kort efter dukkede op ved bopælen.

Efterfølgende kunne den 84-årige konstatere den uberettigede hævning på 5.000 kr. via det udleverede dankort, inden det blev spærret mod fortsat misbrug.

Politiet behandler sagen som bedrageri i lighed med flere andre tilsvarende sager, hvor især ældre borgere uvarslet og uopfordret bliver kontaktet af personer, der udgiver sig for at være medarbejdere i et pengeinstitut, så de kontaktede borgere bliver overtalt til at udlevere et betalingskort med tilhørende kode.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

--- Default template here