4. maj 2024

Arkiv foto: Rolf Larsen.

Falck har indgået ny aftale med Køge Kommune om bl.a. brandslukning. Arkiv foto: Rolf Larsen.
Falck har indgået ny aftale med Køge Kommune om bl.a. brandslukning. Arkiv foto: Rolf Larsen.

Køge: I de næste fem år er det Falck som skal slukke ildebrande i Køge Kommune.

I går underskrev Køge Kommune og Falck en ny kontrakt om samarbejde frem mod 2018. Kontrakten giver Køge Kommune et højt serviceniveau på beredskabsområdet – fx i form af hurtige udrykningstider til brand eller ulykker, som ift. til andre kommuner ligger i den gode ende.

Falck skal blandt andet stå for brandberedskab, dykkerredning og højde- og brøndredning. Udover det høje serviceniveau indebærer kontrakten også en årlig mindre udgift på knapt 2 mio. kr.

”Det er vigtigt for Køge Kommunes byråd, at vi har et sikkert og trygt beredskab for alle i kommunen. Dybest set handler det om, at man som borger kan regne med at få hurtig hjælp, hvis der eksempelvis opstår brand i ens hus– uanset adressen er Borup, Køge eller et tredje sted i kommunen. Det understøtter den nye beredskabsplan og nu også kontrakten med Falck”, siger Køge Kommunes borgmester Marie Stærke (A), som ser frem til at fortsætte det tillidsfulde samarbejde med Falck.

– I Falck er vi både glade for og stolte over, at vi fortsat skal stå for leverancen af brandberedskabet i Køge Kommune. Vi glæder os over, at Køge Kommune har valgt at styrke det i forvejen stærke beredskab med et dykkerberedskab og dermed øges sikkerheden i kommunen, siger Regionsdirektør i Falck, Sean Bisgaard.

Køges byråd vedtog i september sidste år en ny plan for omfanget og indretningen af kommunens redningsberedskab. Som led i planen sendte byrådet redningsberedskabet i udbud og Falck endte med at få kontrakten, da de gav det bedste bud. Falck skal derfor fortsat stå for redningsberedskabet i samarbejde med den kommunale del af beredskabet, Brand & Redning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.