19. april 2024

I februar 2015 endte 268 boliger på tvangsauktion. Det er 19 tvangsauktioner færre end i februar sidste år, og 42 færre end sidste måned. Det viser dagens sæsonkorrigerede tal fra Danmarks Statistik.

– Antallet af boliger der er endt på tvangsauktioner har generelt været faldende siden starten af 2012, selv om tallet kan variere fra måned til måned. Det faldende antal tvangsauktioner hænger sammen med, at de danske familier generelt er rigtig gode til at betale ydelsen på deres boliglån til tiden, siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Der kan være mange årsager til, at man kan få svært ved at betale ydelsen på sit boliglån, hvilket i sidste ende kan føre til, at familiens bolig ender på tvangsauktion. Tit kan det skyldes et længerevarende fald i indkomsten på grund af fx ledighed eller skilsmisse.

– Selv om et fald i indkomsten ofte er en udfordring for familiens økonomi, er det langt fra alle, der må sætte deres bolig på tvangsauktion. Ofte vil familien kunne finde en løsning sammen med realkreditinstituttet, indtil økonomien er tilbage på rette spor igen, slutter Ane Arnth Jensen.

1 thought on “Færre familier måtte se deres bolig ryge på tvangsauktion

  1. Det er dejligt at se, at tallet for huse, som ryger på tvang er nedadgående for endnu et år. Det er absolut ikke en sjov situation at stå i for de stakkels mennesker, som det går ud over. Så jo færre, jo bedre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.