25. juli 2024

Arkivfoto: <a href="https://pixabay.com/users/succo/">succo</a> / Pixabay

En 28-årig rumænsk mand er blevet idømt fængselstraf og udvisning af Danmark for betleri.

Politiet kørte torsdag ved 9.30-tiden til Ølbycenter efter en anmeldelse om, at en udenlandsk mand tiggede om penge af personer ved butikkerne-

Da politiet ankom til stedet så betjentene manden kontakte en tilfældig kvinde, der blev bedt om penge samtidig med, at manden viste et stykke papir frem, med en tekst på engelsk hvor han bad om penge.

Rumæneren blev straks anholdt og sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om betleri, der kan straffes med fængsel indtil seks måneder. Ifølge lovgivningen anses det som en skærpende omstændighed, at betleriet foregår i en gågade, ved stationer, i eller ved supermarkeder eller i offentlig transportmidler.

Efter afhøring til sagen med assistance fra en tolk vurderede anklagemyndigheden, at rumæneren skulle fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde.

I grundlovsforhøret erkendte den 28-årige rumæner sig skyldig og blev straks idømt 14 dages ubetinget fængsel og udvisning af Danmark med et indrejseforbud i seks år.
Den 28-årige blev straks anbragt hos Kriminalforsorgen til afsoning af den idømte frihedsstraf, inden han senere skal udvises af Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.