22. juli 2024

Arkivfoto: Leif Jørgensen (CC BY-SA 4.0)

Lars Henriksen træder tilbage som politisk forperson og talsperson i Copenhagen Pride

Lars Henrikense  meddelte onsdag på et bestyrelsesmøde i Copenhagen Pride, at han fra dags dato fratræder som politisk forperson og talsperson, samtidig træder han ud af organisationens bestyrelse.

Lars Henriksen. Foto: Copenhagen Pride.

Han vil fortsat være tilknyttet organisationen, hvor han vil bruge sine mange års erfaring og kontakter til gavn for Copenhagen Pride.

”Vi vil glæde os til det fortsatte samarbejde med Lars i en ny rolle, hvor han skal trække på sit store danske og internationale pridenetværk og på den måde være med til at styrke Copenhagen Prides relationer indenfor LGBT+-sagen”, siger Benjamin Hansen, der er forperson i Copenhagen Pride.

Lars Henriksens tilbagetræden sker efter flere store sponsorer har trukket deres støtte til Copenhagen Pride, efter organisationens udmeldinger om Palæstina og Israel. Blandt de sponsorer som har trukket deres støtte er bl.a. Mærsk, Dansk Industri, Nykredit, Google, Novo Nordisk og DFDS.

Uroen omkring Copenhagens Prides ståsted  får nu Benjamin Hansen til at understrege  organisationens position:

”Vi skal nu meget tydeligt ud og understrege, at vores fokus, som altid, er at skabe synlighed på LGBT+-sagen og skabe en platform for LGBT+-stemmer og kunstnere, der ikke har en stemme normalt, og gennem stærke partnerskaber forbedre LGBT+-menneskers hverdag på arbejdspladsen.”

Indtil generalforsamlingen i november I år vil Benjamin Hansen fungere som forperson og talsperson for Copenhagen Pride.

:NB:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.