20. juni 2024

Foto: Jacob Hahury <a href="https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en">(CC BY-SA 2.0)</a>

Foto: Jacob Hahury (CC BY-SA 2.0)

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har nu indført forbud mod at opholde sig i Satudarahs klubhus på Vestergade i Maribo og visitationszoner i Maribo og Sakskøbing.

Det sker efter der i nat blev affyret flere skud mod rockergruppen Satudarahs klubhus i Vestergade i Maribo.

Forbud mod ophold i klubhus
Politiet er af den opfattelse, at skudafgivelsen i nat er en del af en igangværende konflikt mellem rivaliserende bandegrupperinger og derfor har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi udstedt forbud mod enhver adgang til adressen Vestergade 36 i Maribo, der er den lokale afdeling af rockergruppen Satudarahs Klubhus. Forbuddet gælder fra i dag klokken 15.30 og 14 dage frem.

Samtidig oprettes der visitationszoner i Maribo og Sakskøbing.

– På baggrund af efterforskninger og systematisk indsamlinger af oplysninger i relation til bande- og rockermiljøet, vurderer vi, at der er en risiko for at Satudarah, der har til huse på Vestergade 36, kan blive udsat for yderligere angreb, siger politiinspektør Kim Kliver og fortsætter:

– Historisk set har politiet erfaring for, at der i konfliktsituationer i rockermiljøet foretages angreb mod klubhuse og opholdssteder. Klubhuset er placeret i et tæt bebygget område centralt i Maribo, og af sikkerhedsmæssige årsager kan vi ikke acceptere en lokalitet, der kan tiltrække yderligere skyderier. Derfor vælger vi nu at lukke stedet, siger Kim Kliver.

Beslutningen om forbuddet er taget i medfør af lov om forbud mod ophold på bestemte ejendomme – populært kaldet ‘Rockerloven’.

Visitationszoner
Ud over lukningen af klubhuset i Vestergade i Maribo indføres der visitationszone i både Maribo og Sakskøbing for at forebygge eventuelle farlige situationer.

Politiet oplyser, at der i den seneste periode har været en del uro flere steder på Lolland og Falster med fx skudepisoder, slagsmål, knivstikkeri mv., som skaber stor utryghed blandt borgerne. Der tegner sig et billede af, at disse ting primært foregår i Sakskøbing og Maribo, og derfor oprettes der visitationszone i byerne.

Visitationszonen gælder begge steder fra i dag kl. 16 til fredag den 20. oktober kl. 16 og omfatter disse områder:

Maribo:
Nordlig afgrænsning fra Vestre Landevej nord for jernbanen og Brovejen til Slagterivej, østlig afgrænsning øst for Slagterivej/Maria Gade/Skimminge over Søndre Boulevard til Søndersø, sydlig afgræsning langs Søndersø til vest for Meinckes Vej og vestlig afgrænsning vest for Meinckes Vej over Rødbyvej til Vestre Landevej.

Visitationszonen i Maribo. Kort: Politiet.

Sakskøbing:
Nordlig afgrænsning fra Orebyvej til Møllevej, østlig afgrænsning fra Møllevej over Guldborgvej til syd for Sydmotorvejen, sydlig afgrænsning på sydlige side af Sydmotorvejen til Industrivej og vestlig begrænsning på vestlige side af Lindevej/Kalkbrænderivej til Orebyvej.

Visitationszonen i Sakskøbing. Kort: Politiet.

– Det er vores opfattelse, at hændelserne er et resultat af en konflikt mellem rockergrupperingerne Black & White South (der er en støttegruppe til Mongols) og Satudarah MC South. Vi ser med stor alvor på disse uroligheder, som er aldeles uacceptable, og som skaber megen utryghed. Så for at forebygge eventuelle strafbare handlinger, der kan være til fare for folks liv eller helbred, vælger vi nu at indføre visitationszone i Maribo og Sakskøbing, som har været mest belastet af bandekonflikten, fortæller politiinspektør Kim Kliver.

For den almindelige borger vil indførelse af visitationszone ikke have stor betydning. Inden for en visitationszone har politiet dog lov til at visitere folk uden på forhånd at have foretaget en sigtelse og uden at have en egentlig begrundet mistanke om, at den pågældende er i besiddelse af våben.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.