20. maj 2024

Arkivfoto: Pixabay.com.

En 31-årig mand fra Lyngby er blevet idømt 13 års fængsel for besiddelse og salg 42 kg hård narkotika.

Manden blev anholdt af politiet i maj måned i år. Han blev pågrebet i baggården ved sin bopæl i Lyngby med sin cykel. I cykelkurven fandt politiet et indkøbsnet, der indeholdt to kg kokain, et kg heroin og et kg fyldstof til heroin. Ved en efterfølgende ransagning fandt politiet yderligere to kg kokain på mandens loftsrum.

Politiets National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) havde i en periode op til anholdelsen af den 31-årige haft interesse for en gruppe hollandske statsborgere, som mistænkes for at føre store mængder narkotika til Danmark i forskellige tysk indregistrerede biler. To gange i starten af april 2022 blev den nu dømte observeret i møde med en af de mistænkte hollændere. Ved begge møder fik den 31-årige overdraget tasker, som han transporterede væk på sin cykel. Herefter begyndte politiet en særskilt overvågning ved den 31-åriges ejendom.

I den forbindelse blev den 31-årige efterfølgende flere gange observeret med tasker, som han transporterede ind og ud af den ejendom, som han boede i. Der var sammenfald med de dage, hvor de tysk indregistrerede biler blev observeret på Sjælland.

Sagen har kørt ved Retten i Lyngby, og her lagde retten til grund, at der hver gang har været enten kokain eller heroin i de tasker, som den 31-årige blev set med. Han er derfor dømt for at være i besiddelse af en anslået mængde på 42 kg hård narkotika.

Specialanklager ved NSK, Rasmus von Stamm, er tilfreds med rettens afgørelse:

-Jeg er tilfreds med dommen. Retten har lagt til grund, at den dømte har været i besiddelse af store mængder narkotika, og det straffes hårdt. Dommen er et resultat en omfattende efterforskningsindsats og et godt samarbejde på tværs af politikredse.

Sagerne mod de hollandske statsborgere føres særskilt, oplyser National enhed for Særlig Kriminalitet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.