16. juni 2024

Københavns Byret. Foto: Per Johansen.

En 41-årig mand blev tirsdag ved Københavns Byret dømt for indsmugling og videreoverdragelse af i alt 235 kg kokain.

Kokainen var ad to omgange i 2020 blev transporteret i sportstasker ombord på fly fra den Dominikanske Republik til Danmark gennem Københavns Lufthavn.

Politiets National enhed for Særlig Kriminalitet blotlagde indsmuglingen ved at få adgang til krypteret kommunikation sendt mellem gerningsmændene. Her fremgik det eksempelvis, hvilket bagagetag der sad på de relevante tasker, hvori kokainen var gemt, og det var derfor også muligt at konstatere, at de store mængder narkotika henholdsvis 11. januar og 29. februar 2020 i begge tilfælde landede omkring klokken 7 om morgen i lufthavnen.

Sagen mod den 41-årige er en del af et støre sagskompleks, hvor politiet mener at have optrevlet et organiseret narkotika-netværk med tråde til udlandet.

Sagskomplekset involverer over 30 personer i alt.

Den 41-årige er dømt for at planlægge og koordinere indsmuglingen og videreoverdragelsen.

Anklager ved NSK, Jelena Vestergaard Hansen, siger:

-Flytransport giver risiko for indsmugling af narkotika fra alle verdenshjørner, derfor sender det også et vigtigt signal, at der ved domfældelsen er slået hårdt ned på de to indsmuglinger, som er sket gennem Københavns Lufthavn, siger anklager ved NSK, Jelena Vestergaard Hansen.

Også anklager Julie Solhøj, NSK er glad for dommen:

”Jeg er meget tilfreds med, at retten har valgt at udmåle en lang fængselsdom for at markere, at der i denne sag var tale om organiserede indsmuglinger af usædvanligt store mængder kokain gennem lufthavnen. Dommen viser, at retten er enig med anklagemyndigheden i, at netop denne type kriminalitet skal tages meget alvorligt.”

Den 41-årige fik som følge af dommen konfiskeret ca. 39 Bitcoin, et Rolex armbåndsur samt mindre mængder af hash og skunk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.