29. marts 2024

Arkivfoto: Bruno Jargot <a href="https://creativecommons.org/licenses/by-sa/1.0/deed.en">(CC BY-SA 1.0)</a>

Beboerne på Christiania har valgt at acceptere statens tilbud om at købe Christianshavns Vold mod at der bliver åbnet op for området og bygget 15.000 kvadratmeter almene boliger.

Aftalen indebærer, at Christiania får mulighed for at købe Christianshavns Vold for 67 mio. kroner. Et beløb, der afspejler, at volden er fredet, og derfor ikke kan omsættes på de markedsvilkår, der gør sig gældende i andre københavnske områder.

Det var efter ønske fra Fonden Fristaden Christiania, at staten indgik i forhandlinger om et tillæg til den nuværende aftale fra 2011 om udviklingen på Christiania. Fonden ønskede en ny aftale om husene på volden. Det ønske har staten nu imødekommet med den nye aftale – ligesom der i aftalen indgår en lang række andre muligheder, som Christiania har ønsket.

Til gengæld har regeringen ønsket, at der bliver bygget almene boliger på Christiania. Boliger, der kan være med til at styrke den blandede by i København – og sikre, at også pædagoger, sygeplejersker og buschauffører kan bo i den by, de arbejder i.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.