23. april 2024

Sport: Superliga-kluben Brøndby meddeler her til aften, at Tommy Håkansson fratræder sin stilling som administrerende direktør for Brøndbyernes I.F. Fodbold A/S med øjeblikkelig virkning.

Fratrædelsen sker efter gensidig overenskomst, oplyser klubben.

– Tommy Håkansson har ydet en kæmpe indsats de seneste år. Først i forbindelse med redningen af professionel fodbold i Brøndby. Senest i forbindelse med genopbygningen af virksomheden. Vi skylder Tommy Håkansson en stor tak. Han afleverer en virksomhed, der er gået fra trussel om nedsmeltning over oprydning til optimisme, siger bestyrelsesformand Aldo Petersen.

Opgave fuldført
Tommy Håkansson siger:

– Brøndbyernes I.F. Fodbold A/S er på vej tilbage dér, hvor den hører hjemme. Som et af de stærkeste brands i den skandinaviske sportsindustri. Vi har fået ansat de rigtige personer til at eksekvere den sportslige strategi og oprustet i resten af organisationen. Samtidig har klubben fået tilført ny kapital. Det betyder, at fremtiden ser tryg ud. Dermed er min opgave fuldført.

– Det har aldrig været min ambition, at jobbet i Brøndby skulle være en livstidsstilling. Forudsætningen for at denne klub kan blive ved med at udvikle sig, er ny energi og friske øjne. Jeg vil ikke begå den fejltagelse at “klæbe til taburetten”. Tiden er inde til, at jeg træder til side og giver faklen videre.

Ny organisation
Bestyrelsen for Brøndbyernes I.F. Fodbold A/S har i forlængelse af Tommy Håkanssons fratrædelse afsluttet den analyse, der skal definere den fremtidige organisation i selskabet.

– Vi har siden etableringen af “Det nye Brøndby” tilbage i juni 2013 haft en strategiproces i bestyrelsen. Omdrejningspunktet har været et ønske om at optimere de interne kommandoveje – herunder fordelingen af opgaver og roller i forbindelse med den daglige ledelse af selskabet, forklarer bestyrelsesformand Aldo Petersen.

– Bestyrelsen har vurderet, at en model med synlige direktører på specifikke fagområder er vejen frem. Vi er i dag så stærkt besat på de indre linjer, at virksomheden råder over dygtige ledere, der kan tegne og drive virksomheden, siger bestyrelsesformand Aldo Petersen.

I forbindelse med Tommy Håkanssons fratrædelse er Jesper Jørgensen udnævnt til ny administrerende direktør for Brøndbyernes I.F. Fodbold A/S. Jesper Jørgensen kommer fra en stilling som økonomichef i selskabet, og hans primære opgave bliver fortsat at varetage den daglige drift og sikre budgetopfølgning.

Per Rud får fremover titel af sportsdirektør, mens Anders Bay fortsætter som kommunikations- og marketingdirektør.

– Sportsdirektør Per Rud vil som led i den nye organisationsstruktur referere direkte til bestyrelsen. Den sportslige afdeling er kernen i virksomheden, og vi ønsker en bæredygtig og dynamisk model, hvor sportsdirektøren har let adgang til bestyrelsen. Hermed optimerer vi de interne kommandoveje, forklarer bestyrelsesformand Aldo Petersen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.