26. april 2024

København: Københavns Politi, Brandsektionen, har afsluttet brandundersøgelsen, og har vurderet, at det var overophedet pap, som startede branden

Københavns Politi, Brandsektionen, har afsluttet sin undersøgelse efter branden og et arnested er udfundet. Politiet finder det ”overvejende sandsynligt”, at branden skyldes overophedning af pap, der var anbragt tæt på en halogenlampe af typen Up-Light.

I forbindelse med en forestående messe i KB-Hallen var der overalt i hallen opstillet salgsstande, opbygget af moduler med bagvæggen ca. 60 cm. fra muren med halogenlamperne. Afhøringer af stadeholderne og ansatte i KB-Hallen har godtgjort, at der var anbragt papkasser mellem bagvæg og muren i en højde ca. svarende til halogenlampen netop der, hvor anmelderen så flammer tidligt om morgenen.

– Brandforsøg har vist, at en lampe af den nævnte type kan antænde pap, der er anbragt klods op ad, ligesom udfundne spor har godtgjort, at halogenlampen var tændt inden branden. Der er intet, der tyder på at branden er påsat, siger lederen af Brandsektionen Bertel Hejlesen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.