Ventetiden i Region Sjælland for undersøgelse og behandling i børne- og ungdomspsykiatrien er blevet nedbragt betydeligt.
Siden 2008 har Afdeling for Børne- og Ungdomspsykiatri i Region Sjælland systematisk arbejdet med at nedbringe ventetiden til undersøgelse og behandling.
– Det er stort set nu lykkedes, fortæller Kirsten Devantier, som er formand for Psykiatri- og socialudvalget i Region Sjælland.
Børne- og ungdomspsykiatrien i Region Sjælland registrerede i 2008 og 2009 en betydelig vækst i efterspørgslen af psykiatriske ydelser til børn og unge, mest markant til børn. Det betød en stigning i antallet af henvisninger til børne- og ungdomspsykiatrien, og dermed en stigning i ventelisterne.
Derfor indledte afdeling for Børne- og Ungdomspsykiatri i efteråret 2008 et systematisk arbejde med at nedbringe ventetiderne til udredning og behandling. Regionens Lean-konsulenter blev tilknyttet projektet, og analysearbejdet resulterede i en indsats, som har effektiviseret alle udredningsforløb. Helt konkret skete det blandt andet gennem aktiv visitation, planlagte intensive udredningsforløb og faste udredningsteams.
– Den indsats har nu båret frugt, konstaterer Kirsten Devantier.
Antallet af patienter der venter mere end 60 dage på udredning eller behandling er i løbet af 2010 og 2011 nedbragt fra 220 til 7.
– Alt er nu på forhånd er planlagt som i et slags pakkeforløb, svarende til det man også har på kræftområdet. Det kan synes fuldstændig oplagt og selvfølgeligt at gøre det på den måde. Men det har krævet en stor omstillingsparathed i arbejdsgange, understreger Kirsten Devantier, som glæder sig over, at børn og unge nu kommer hurtigere til udredning og behandling i Region Sjælland.
Ved årets udgang vil Region Sjælland som den eneste region i Danmark nå det mål, at ingen børn og unge skal vente på udredning og behandling i mere end 60 dage.
Yderligere oplysninger: