22. juli 2024
landscape photography of flower garden

Foto: Mina-Marie Michell / <a href="https://www.pexels.com/photo/landscape-photography-of-flower-garden-570041/" rel="nofollow">Pexels.com</a>

Halsnæs Kommune skal være endnu grønnere og det skal ske med en ny klima- og bæredygtighedsstrategi, som borgerne i de næste måneder kan komme med input til.
landscape photography of flower garden
Foto: Mina-Marie Michell / Pexels.com

Halsnæs Kommune skal være endnu grønnere og det skal ske med en ny klima- og bæredygtighedsstrategi, som borgerne i de næste måneder kan komme med input til.

På byrådsmødet i torsdags godkendte byrådet i Halsnæs Kommune et udkast til kommunens første strategi for klima og bæredygtighed. Det kommer nu i høring.

Strategien er oplæg til en klimahandleplan frem mod 2026, som skal vise vejen mod en grønnere kommune. Det sker med indsatser inden for områder som klimavenlig mobilitet, energirigtige bygninger, grønne udbud og indkøb, bæredygtig arealanvendelse, cirkulære affaldskredsløb og en klimaneutral energi- og varmeforsyning.

Formand for Udvalget for Miljø og Plan (UMP) i Halsnæs Kommune Anja Rosengreen ser oplægget til den nye strategi som et skridt i den rigtige retning for at integrere arbejdet med klima og bæredygtighed i kommunens virksomhed.

-Vi skal gøre alt, hvad vi kan for at tænke grønt. Derfor er det også dejligt, at vi nu har en egentlig strategi på bordet, der rækker flere år frem og sætter fokus på vores indsats for klimaet. Strategien har fokus på kommunens egne aktiviteter – jeg håber dog samtidig, at den kan inspirere alle til at komme med om bord på rejsen mod at blive en grønnere kommune, siger Anja Rosengreen, formand for Udvalget for Miljø og Plan.

Strategien er i høring frem til den 29. august, og udvalgsformanden opfordrer alle til at komme med input og kommentarer inden da. Det kan man blandt andet gøre ved et høringsmøde den 18. august. I løbet af sommeren er der desuden en række mindre ”pop up”-høringsmøder rundt omkring i kommunen, hvor man kan høre mere om strategien, give udtryk for sine holdninger og samtidig deltage i konkurrencen om 10 gavekort på hver 1.000 kr. til en selvvalgt butik i kommunen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.