20. juni 2024

Hovedstadsområdet: Fra årsskiftet ledes Bispebjerg Hospital og Frederiksberg Hospital af en fusioneret direktion.

På vej mod nyt hospital på Bispebjerg Bakke
Den nye fusionerede direktion er et af de første skridt på vejen mod et nyt hospital på Bispebjerg Bakke. Patienterne kommer ikke til at mærke fusionen, og den samlede direktion vil være til stede på begge hospitaler

Konsekvens af Hospitals- og Psykiatriplan 2020
Fra 1. januar 2012 er Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler én organisation på to matrikler. De to hospitaler har en fælles ledelse og går en fælles fremtid i møde. Det er en af konsekvenserne af Hospitals- og Psykiatriplan 2020, som er vedtaget af regionsrådet i Region Hovedstaden.

Ikke store konsekvenser for patienter
Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler fortsætter på to matrikler, men med én fælles direktion bestående af vicedirektørerne Ane Friis Bendix, Claes Brylle Hallqvist, Jonatan Schloss og Steen Werner Hansen og med hospitalsdirektør Janne Elsborg fra Bispebjerg Hospital i spidsen. For patienterne bliver der ikke de store konsekvenser af fusionen:

– Patienterne vil ikke mærke, at direktionerne er fusioneret. Vi har i dag en høj kvalitet af behandling på begge hospitaler, og den vil vi fastholde og udvikle, siger Janne Elsborg.

Fusion før sammensmeltning
Målet med fusionen er, at de to hospitaler gradvist skal smelte mere og mere sammen indtil de kan flytte sammen i et nyrenoveret og nybygget hospital på Bispebjerg-matriklen, Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg.

– Vi ser frem imod, at de 416.000 borgere i København og Frederiksberg Kommuner, som de to hospitaler betjener, får et unikt og moderne hospital, hvor patienterne til enhver tid er i centrum for en effektiv, engageret og tryg behandling, påpeger Janne Elsborg.

En af de væsentligste opgaver for direktionen bliver at sikre, at de 416.000 borgere ikke bliver berørt af hverken fusion eller byggeriet på Bispebjerg. Da byggeperioden vil vare i over 10 år, kan det blive nødvendigt at flytte funktioner mellem hospitalerne.

– Vi får i høj grad brug for Frederiksberg Hospital i perioden, indtil det nye hospital står klar. Vi kan få brug for at flytte funktioner til Frederiksberg for at skærme patienterne mod gener under byggeriet. Det vil være essentielt med et højt informationsniveau hele vejen, siger hun.

Til stede på begge hospitaler
Den fusionerede direktion kommer også til at være til stede på begge hospitaler. Jonatan Schloss, der indtil fusionen var direktør på Frederiksberg Hospital, vil også fremover have et særligt ansvar for Frederiksberg-matriklen. De øvrige medlemmer af direktionen får ugentlige arbejdsdage på Frederiksberg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.