1. juni 2023

Arkivfoto: Rolf Larsen.

Kort efter klokken to natten til søndag rykkede politiet ud til noget uorden i Jernbanegade i Roskilde efter en anmeldelse om muligt slagsmål og uorden generelt.

En patrulje var hurtigt fremme og fik ved sin tilstedeværelse dæmpet uroen, ligesom flere hastigt forsvandt. Patruljen bemærkede, at en mand lå ned på jorden og var omgivet af flere personer. Pludselig kom en mand derhen og trampede den liggende mand i hovedet, hvorefter manden småløb videre.

Politiet, der havde været vidne til volden, løb efter den mistænkte, som blev indhentet og anholdt.

Den anholdte var en 17-årig ung mand fra Hedehusene, som blev sigt sigtet for grov vold mod den liggende mand, der blev identificeret som en 22-årig mand fra Roskilde.

Den liggende mand blev bragt til skadestuen i Køge, men havde ikke pådraget sig væsentlige skader i hovedet som følge af trampet.

Den 17-årige blev løsladt efter afhøring til sagen, som senere vil finde sin strafferetlige afgørelse i forbindelse med et retsmøde.

Hærværk mod politibil

I anledning af uro i gaden var flere patruljevogne i området, og kl. 02.57 havde en mand tilsyneladende set sig sur på politiets tilstedeværelse. Manden sparkede til en patruljebils ene sidespejl, så det røg af.

Politiet sigtede efterfølgende en 29-årig mand fra Roskilde for hærværket, hvor han ud over den strafferetlige afgørelse også kan forvente at blive præsenteret for et erstatningskrav fra politiets side.

Da den 29-årige var kraftigt påvirket af formentlig både narkotika og alkohol, blev han frihedsberøvet, så han efter et lægetilsyn kunne sove rusen ud i detentionen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.