16. juni 2024

Arkivfoto: Pixabay.com.

En 30-årig mand fra Albertslund er i Retten i Glostrup dømt som bagmanden bag forsøg på indsmugling af våben og kokain fra Holland via Tyskland til Danmark.

Det drejer sig om forsøg på indsmugling af i alt fem halvautomatiske pistoler, tilhørende ammunition og mere end 8 kg kokain.

Indsmuglingsforsøgene skete i bil over to gange i henholdsvis august og december 2021. Begge forsøg blev dog forhindret, da tysk politi stoppede bilerne og afdækkede lasten, inden de nåede frem til Danmark. Førerne af de to biler er i den forbindelse idømt hver fem års fængsel i Tyskland, hvor de afsoner deres domme.

Tysk politi rettede i december 2021 henvendelse til dansk politi, og det lykkedes efterforskere fra National enhed for Særlig Kriminalitet, NSK, at klarlægge, at der var en sammenhæng mellem de to indsmuglingsforsøg.

I juli 2022 anholdt NSK den nu dømte bagmand samt en 44-årig mand, begge mistænkt for at have deltaget i indsmuglingsforsøgene. I oktober 2022 blev den 44-årige mand idømt otte års fængsel for at have kørt en følgebil ved begge indsmuglingsforsøg.

Den 30-årige bagmand blev samtidig dømt for i forening med en 22-årig kvinde fra Brøndby at have organiseret salg af minimum 250 gram kokain via såkaldte hvide bude i en perioden fra december 2021 til juli 2022. Kvinden blev idømt to års ubetinget fængsel.

Den 30-årige blev ud over fængselsstraffen udvist af Danmark for bestandigt.

-Jeg er tilfreds med dommen, der afspejler, at det er en alvorlig forbrydelse, at forsøge at indsmugle både våben og narkotika. Dommen er et resultat af et solidt efterforskningsarbejde og et godt internationalt samarbejde, der har ført til, at vi har kunnet få identificeret og senere dømt flere personer i Danmark, siger anklagerfuldmægtig ved National enhed for Særlig Kriminalitet, Laura Wiggers.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.