28. marts 2024

Arkiv foto: Rolf Larsen.

Arbejdstilsynet gentager idag en landsdækkende aktion på byggepladser. Arkiv foto: Rolf Larsen.

Hele landet: Fra morgenstunden har Arbejdstilsynet været i gang med en kontrolaktion på byggepladser over hele landet.

Især byggepladser, hvor der var alvorlige problemer ved en lignede aktion for tre uger siden, kan forvente igen at blive tjekket. Under dagens aktion deltager SKAT, der især vil kontrollere udenlandske virksomheder og arbejdskraft.

Hele 137 gange måtte Arbejdstilsynet finde det rigtigt stramme ansigtsudtryk og de alvorlige påbud frem, da myndigheden den 13. oktober gennemførte en landsdækkende aktion på i alt 181 byggepladser i hele Danmark. I dag gentager Arbejdstilsynet aktionen, hvor man især er ude efter gentagelsessynderne.

-Når vi i løbet af en aktion er nødt til at standse arbejdet i 137 tilfælde, er det simpelthen ikke godt nok. Derfor tager vi nu ud igen og tjekker op på, om man har lært noget af det første besøg, forklarer kontorchef Jens Skovgaard Lauritsen, Arbejdstilsynet. – Det er klart, at hvis man på en byggeplads har fået påbud på grund af problemer med sikkerheden, så forventer vi, at man tænker sig godt om, og sørger for at der er styr på sikkerheden hele vejen rundt. Derfor håber jeg sådan set heller ikke, at vi finder særlig meget i dag, men jeg tror desværre, at de tilsynsførende igen får en travl dag.

Under aktionen den 13. oktober havde Arbejdstilsynet især fokus på det farligste arbejde, typisk fx arbejde på stilladser og tage eller arbejde fra stiger. Det er områder, som hvert år giver mange og alvorlige ulykker.

-For os handler det selvfølgelig i første omgang om at byggepladserne retter op, hvor der er problemer, siger Jens Skovgaard Lauritsen. – Men for branchen er det også vigtigt, at alle lever op til sikkerhedsreglerne. For vi finder jo også mange gode og sikre byggepladser, så vi ved, at det sagtens kan lade sig gøre. Derfor er det ikke rimeligt, at man nogle steder forsøger at springe over hvor gærdet er lavest og slækker på sikkerheden.

Under dagens aktion vil også medarbejdere fra SKAT følge med Arbejdstilsynet rundt på byggepladserne.

-Vi har SKAT med i dag, som især vil tjekke op på forholdene omkring udenlandske firmaer og udenlandske medarbejdere, oplyser Jens Skovgaard Lauritsen. – For uanset hvilket land en medarbejder eller et firma kommer fra, så gælder de danske regler på danske byggepladser. Og dem skal alle leve op til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.