29. maj 2024

Spejdere fra DDS Bagsværd er på vej tilbage til lejrpladsen med en rafte. Foto: Kurt Stæcker Jensen/SPEJDERNE

I disse dage er Hedeland Naturpark omdannet til Nordens største spejderlejr med 32.000 deltagende spejdere.

I disse dage er Hedeland Naturpark omdannet til Nordens største spejderlejr med 32.000 deltagende spejdere.

I løbet af lejrens ni dage vil spejdere på tværs af lande, korps og alder deltage i det store fællesskab, hvor de vil synge, lave mad over bål og tage del i de mere end 200 aktiviteter, som foregår både i Hedeland Naturpark og i de tre værtskommuner: Høje-Taastrup, Greve og Roskilde.

Arrangørerne forventer, at der vil komme 60.000 gæster, herunder familie, venner og andre nysgerrige, som har lyst til at se, hvordan spejderlivet tager sig ud.

Bag arrangementet står de fem spejderkorps: Det Danske Spejderkorps, KFUM-Spejderne i Danmark, De grønne pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps og Dansk Spejderkorps Sydslesvig.

På størrelse med Næstved

Spejdernes Lejr dækker et område på knap 3 km2 i den sydlige del af Hedeland og består bl.a. af et midlertidigt lejrhospital, et sceneområde med plads itil 45.000 siddende tislskuere, en børnehave, 1.000 tolietter, 300 bade, et spejdertorv med butikker og caféer samt fire underlejre med hver sin kantine, vartegn og informationsområde.

Lejren har en omsætning på over 100 mio. kroner og når lejren er overstået efterlader den sig blivende installationer for 8 mio. kroner, herunder vand, kloak, el og fibernet.

Over 4.000 frivillige bidrager med deres arbejdskraft før, under og efter lejren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.