27. april 2024

København: Københavns Politis strategi mod social dumping resulterer i sigtelse mod kvinde, der udlejede egen identitet.

En 27-årig udenlandsk kvinde blev i dag fremstillet i Dommervagten. Hun er sigtet for medvirken til ulovligt arbejde, flere forhold af personelfalsk samt åger jf. straffelovens § 282, der kan give op til 1½ års fængsel. Fremstillingen skete bag lukkede døre. Inden dørlukningen erkendte kvinden de faktiske forhold. Efter grundlovsforhøret blev hun løsladt.

Sigtelsen er et resultat af Københavns Politis strategi mod social dumping og er en udløber af efterforskningen fra mandagens aktion på Københavns Universitet, hvor Københavns Politis udlændingekontrolgruppe anholdt 9 personer, hvoraf 4 personer blev varetægtsfængslet.

Kvinden er én af de formodede bagmænd, der er sigtet for at have udlejet egen identitet til en illegal udlænding mod en betaling på op mod 50 % af den løn, som den illegale udlænding kunne tjene.

Udlændingekontrolgruppen slog til på flere adresser i Glostrup, Hvidovre og København, og kvinden blev anholdt på sin arbejdsplads.

Det er meget sjældent, at personer bliver sigtet efter åger-paragraffen.

– Der kan være tale om åger i de tilfælde, hvor en person udnytter en anden persons betydelige økonomiske eller personlige vanskeligheder til at opnå en ydelse, der står i væsentligt misforhold til modydelsen, forklarer advokaturchef Michael Jørgensen, Station Amager, Københavns Politi.

Der forventes flere anholdelser i den kommende tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.