16. juni 2024
person using android smartphone

Photo by Tofros.com

Midt- og Vestsjællands Politi sendte torsdag efterforskere og betjente fra forebyggelsesafdelingen til en skole i Holbæk efter man havde modtaget en anmeldelse om digital sexkrænkelse af en 14-årig pige.

Under besøget på skolen foretog de nødvendige efterforskningsskridt i sagen, hvor der var blevet delt en video med seksuelt indhold i en af klasserne.

Politiet benyttede også anledningen til at få en længere alvors snak med de unge om billeddeling og digital sexkrænkelse.

-Vi ser desværre en stigning i sager om digitale sexkrænkelser især blandt de helt unge. Det er meget alvorligt at dele intime videoer af mindreårige, og det kategoriseres som børneporno. Vi har derfor stor fokus på den præventive indsats blandt de unge, så de tænker sig godt om, inden de medvirker på eller deler videoer med seksuelt indhold, siger vicepolitiinspektør Kim Løvkvist, der er leder af Almen Efterforskning.

Sagen efterforskes nu for at afklare omfanget af den ulovlige billeddeling og vurdere indholdet på videoen.

Fra politiet lyder der en opfordring til de unge og deres forældre om, at tage en snak om, at det er ulovligt at optage og dele video med seksuelt indhold. Modtager man en intim video, så del den aldrig, men slet i stedet videoen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.