22. februar 2024
Kong Frederik og Dronning Mary på balkonen på Christiansborg Slot efter proklamationen. Foto: Keld Navntoft, Kongehuset ©

Kong Frederik og Dronning Mary på balkonen på Christiansborg Slot efter proklamationen. Foto: Keld Navntoft, Kongehuset ©

Danmarks Nationalbank igangsætter nu arbejdet med at forberede mønder med den nye regent, efter H.M. Kong Frederik 10. er udråbt som konge af Danmark.

Hidtil har Nationalbanken præget mønter med regentens portræt som motiv på forsiden af 10- og 20-kronemønterne og regentens monogram på 1-, 2- og 5-kronerne. Nationalbanken går nu i gang med at opdatere de danske mønters design. Arbejdet vil ske i tæt samarbejde med Kongehuset, oplyser Nationalbanken.

Der er også tradition for, at der udsendes såkaldte tronskiftemønter, når Danmark får ny regent, som det skete senest i 1972, da Dronning Margrethe 2. overtog tronen efter Kong Frederik 9.s død. Nationalbanken har også påbegyndt arbejdet med at forberede de særlige mønter, der markerer tronskiftet.

Prægning af mønter er en tidskrævende proces. Det endelige design skal udformes og derefter præges ved særlige produktionsprocesser. Forventningen er således, at mønterne tidligst kommer på gaden omkring årsskiftet.

De nye mønter vil ikke erstatte de nuværende mønter, men bliver sendt i cirkulation parallelt med eksisterende mønter.

:NB:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.