Fodbold: Ny struktur i Danmarksserien

Der indføres ny struktur med opryknings- og kvalifikationsspil i herrernes Danmarksserien i fodbold.

I forhold til den netop overståede sæson, hvor Holbæk spillede sig til en 3. plads i sin pulje, så er der lavet om i strukturen til den kommende sæson, hvor der indføres oprykningsspil til 3. division, ligeson antallet af op- og nedrykkere mellem Danmarksserien og 3. division reduceres fra 4 til 3 hold. Som i den nuværende Herre DS vil der fortsat være 40 hold fordelt på fire puljer i grundspillet, og der vil fortsat være en geografisk øst/vest opdeling ved Storebælt.

-Det skal være de bedste hold, der rykker op fra Herre DS til 3. division. Ved at indføre et oprykningsspil mindsker vi de geografiske fordele eller ulemper, som klubberne oplever i den nuværende struktur, siger Bent Clausen, der er næstformand i DBU’s bestyrelse.

I modsætning til tidligere vil det også bliver muligt for to hold fra samme pulje at rykke op, hvis de er blandt de bedste 3 hold i Danmarksseriens oprykningsspil.

Den nye struktur for Danmarksserien 2022-2023 bliver med et grundspil i efteråret 2022, med 4 puljer á 10 hold (18 kampe). De to bedst placerede oprykningsberettigede hold for hver pulje kvalificerer sig til oprykningsspillet. De resterende 8 hold fra hver pulje skal spille kvalifikationsspil.

I foråret 2023 spilles slutspil, hvor der etableres en oprykningspulje med 8 hold, der består af nummer 1 og 2 i grundspillets 4 puljer (14 kampe). Nummer 1 i grundspilspuljerne får overført 3 point til oprykningspuljen, mens nummer 2 starter oprykningspuljen med 0 point. Oprykningspuljen kan alene bestå af oprykningsberettigede hold. De 3 bedst placerede hold rykker op i 3. division. Samme antal hold rykker ned fra 3. division.

Desuden etableres 4 kvalifikationspuljer med 8 hold (14 kampe). Holdene forbliver i de samme 4 puljer, som de deltog i under grundspillet. Point og målscore fra efterårets grundspil tages med over i kvalifikationsspillet.

Den nye struktur er baseret på en indstilling fra en arbejdsgruppe bestående af repræsentanter fra DBU, DBU Bredde, Divisionsforeningen, DBU’s breddekomité samt klubrepræsentanter fra Herre DS og 3. division.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.