Ældre kvinder narret af falsk bankmand

To ældre kvinder blev torsdag franarret deres dankort – begge har fortalt politiet, at en “bankmand” snød dem.

Klokken 15.25 anmeldte en 86-årig kvinde fra Greve, at hun kort forinden var blevet franarret sit kort og pinkode af en falsk bankmand.

Manden var mødt op på hendes bopæl, hvor han oplyste, at der uretmæssigt var hævet penge fra den 86-åriges konto. ”Bankmanden” bad derfor om at få udleveret kort og kode, hvilket hun indvilligede i, så man kunne undgå yderligere hævninger fra kortet. Det viste sig dog senere, at det var lige præcis det der skete. Den 86-årige opdagede, at der nu var hævet 6.000 kr. fra hendes konto fra en hæveautomat i Greve Centret.

Kortet blev derfor spærret og Midt- og Vestsjællands Politi efterforsker nu sagen.

Dankort blev hentet af “Lukas”

Sagen fra Greve var ikke den eneste om en falsk bankman torsdag hos Midt- og Vestsjællands Politi. I Tølløse, ved Holbæk, blev en 84-årig kvinde også narret af en falsk bankmand.

Den 84-årige anmeldte klokken 17.09, at at hun kort forinden var blevet snydt af en falsk bankmand.

Politiet sendte en patrulje hjem til kvinden, for at afhøre hende til sagen. Kvinden fortalte, at en mand ringede til den 84-årige, og udgav sig for at være fra banken. Han oplyste, at kvinden konto var blevet hacket, så hun skulle overgive sit dankort til en medarbejder, der ville komme hjem til hende.

Den 84-årige udleverede sit kort og pinkode til en mand, som oplyste, at han hed ”Lukas Stefansen”. Han beskrives som: omkring 25 år, spinkel af bygning, hvid hu, mørk mellemlangt hår. Mørke øjne og hestehale.

Kvinden konstaterede efterfølgende, at der var hævet 2000 kr fra hendes konto. Hun fik spærret kontoen og anmeldte sagen til politiet.

Snak med ædre familiemedlemmer

Der har efterhånden været en del sager med falske bankmænd, som lokker, især ældre borgere, til at udlevere dankort og pinkoder ved f.eks. at sige, at der har været uretmæssige hævninger.

Politiet har ved tidligere lejligheder været ude og advare om denne type sager, og opfordre til, at pårørende tager en snak med sine ældre familiemedlemmer om denne form for kriminalitet og om uanmodede telefonopkald generelt, hvor nogen forsøger at franarre de ældre familiemedlemmer personlige oplysninger m.v.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.