Åbner nyindrettet foredragssal på Roskilde Museum

Den nyindrettede sal. Foto: Christian Grøndahl/ROMU.

Roskilde Museum har givet øverste etage, kaldet “Sukkerloftet”, en overhaling og indrettet det som som foredragssal og selskabslokale.

Med den nye sal vil Roskilde Museum gerne være et kulturhus i centrum.

-Vi vil som museum gerne være et kulturhus og et sted, hvor mennesker mødes og får oplevelser. Et sted, som er attraktivt at vende tilbage til. Vi vil gerne lave nogle flere ting, der indbyder til, at man bruger Roskilde Museum, og det er den nye sal en del af, siger Morten Thomsen Højsgaard, direktør for museumsorganisationen ROMU, som Roskilde Museum er en del af.

Hans og museets vision for salen er, at huset skal være et sted for kulturmøder, debatter, oplysning og dannelse, lige i centrum af Roskilde. Morten Thomsen Højgaard ser det også som en mulighed for museet, at kunne reagere hurtigt på hvad der er oppe i tiden:

-Det er et problem, hvis man får en god ide, og det så tager tre år at realisere, fordi man skal bygge en udstilling op om emnet. Så har samfundets dagsorden flyttet sig, og vi er håbløst uaktuelle. Det går jo ikke. Hvis der foregår en MeeToo-debat, så skal vi jo være med, når debatten er der. Det kan vi bedre være nu, fortæller Morten Thomsen Højsgaard.

Fine rammer

Fra “Sukkerloftet”, der har sit navn på grund af bygningens fortid som sukkerfabrik, er der kig til Domkirken og et vy ud over Roskildes historiske bykerne. 

Salen kan lejes til både private og erhvervsmæssige formål, af foreninger og andre institutioner, og der er plads til 150 personer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.