Falske indsamlere samlede ind til døvstumme – nu er de dømt

Det hører ikke til i blandt ubetudeligheder at lave falske indsamlinger. Det står klart efter Retten i Lyngby i dag dømte to rumænske mænd for at lave en falsk indsamling til “Center for døve og stumme”.

Retten mente, at falske indsamlinger er alvorlig kriminalitet der undergraver samfundets tillid til indsamlinger.

– Jeg er tilfreds med, at retten også mente at der var tale om alvorlig kriminalitet. Der blev ved dommen lagt vægt på, at den type kriminalitet er ødelæggende for for folks tillid til det danske indsamlingssystem, siger anklagerfuldmægtig Andreas Juul Bjørn.

Sagen tog sin start i går eftermiddag kort før klokken 14, da en borger kontaktede politiet og fortalte, at han havde observeret at to mænd udgav sig for at være døvstumme og samle ind til ”Center for døve og stumme”, ved at få flere personer til at donere penge og skrive sig på en indsamlingsliste.

De to rumænske mænd med alderen 22 og 25 år havde taget opstilling på en p-plads ved Arbejdernes Landsbank i Lyngby Hovedgade, hvor de rettede henvendelse til forbipasserende, især ældre kvinder .

En borger fattede mistanke til de to personer og rettede henvendelse til den ene, som flygtede fra stedet. Bogeren lavede en civil anholdelse af den anden mand indtil en patrulje kom frem og overtog anholdelsen.

Mandens rumænske kæreste var også tilstede for at samle penge ind og blev ligeledes anholdt.

Parret blev sigtet for bedrageri og fremstillet i grundlovsforhør i dag og idømt en straksdom på 40 dages fængsel, udvisning af landet og indrejseforbud i 6 år og konfiskation af de kontanter de var i besiddelse af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.