Efter it-skandale: Region Sjælland fyrer direktøren

Administrerende direktør i Region Sjælland, Jens Andersen, er blevet fyret oven på IT-skandalen. Foto: Region Sjælland.
Administrerende direktør i Region Sjælland, Jens Andersen, er blevet fyret oven på IT-skandalen. Foto: Region Sjælland.
Region Sjælland fyrede onsdag administrerende direktør Jens Andersen oven på skandalen, hvor regionen muligvis har betalt overpris for IT-udstyr.

I november måned sidste år, bad Forretningsudvalget i Region Sjælland PricewaterhouseCoopers om at undersøge forsellige forhold, bl.a. om der var uoverensstemmelser mellem fakturabeløb, om mangel på udbud eller ukorrekte udbud har betydet, at Region Sjælland har indkøbt for dyrt, og om Region Sjællands interne kontroller og ledelsestilsyn har været tilstrækkelige eller bør strammes op.

PwC afleverede i denne uge den færdige rapport til Region Sjælland.

– Bekymringerne om, hvorvidt skatteborgerne har betalt overpris for computere og it-udstyr på grund af manglende udbud på it-området, er fjernet med PwC-rapporten. Men rapporten peger også på manglende overordnede ledelsesmæssigt fokus på tilstrækkelige kontrolprocedurer fra det politiske til det udførende niveau. Det har desværre ført til en brist i tilliden mellem Regionsrådet og den administrerende direktør, siger Jens Stenbæk, regionsrådsformand i Region Sjælland.

– Jens Andersen har gennem de sidste 10 år, fokuseret og udviklingsorienteret, bragt tre tidligere amter ind i et fælles virke og skabt den stærke position, Region Sjælland i dag har, på såvel sundhedsområdet som regional udvikling. Det er derfor med stor beklagelse, at Regionsrådet har fundet det nødvendigt at afbryde samarbejdet, siger Jens Stenbæk.

Jens Andersen er til disposition for regionen marts måned ud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.