26. april 2024

Hele landet: En undersøgelse foretaget af Epinion viser, at 45 procent af danskerne frygter, at Danmark bliver ramt af politisk terror, mens tallet for danske politikere er helt oppe på 61 procent. Det skriver Søndagsavisen.

PETs tidlligere operative chef Hans Jørgen Bonnichsen, mener, at politikerne skal passe på med at skabe unødvendig frygt:

– Vi skal selvfølgelig bekæmpe truslen og tage den seriøst, hvis der er en reel fare. Men risikoen for, at danskerne bliver ramt af terror, er meget begrænset,« siger Hans Jørgen Bonnichsen til Søndagsavisen. Han opfordrer samtidig den almindelige dansker til ikke at sprede unødig frygt.

Justitsminister Morten Bødskov (S) er ikke enig i Bonnichsens udsagn:

– Danmark står over for en kompleks og alvorlig terrortrussel, som løbende ændrer karakter og kommer fra vidt forskellige kanter, siger Morten Bødskov til Søndagsavisen og fortsætter:

– Det er afgørende, at vi hele tiden er opmærksomme på, at vores efterretningstjenester har de nødvendige redskaber til rådighed for effektivt at kunne bekæmpe terror.

Undersøgelsen om danske politikeres frygt for terror er foretaget i forbindelse med filmen ‘Skytten’, der netop handler om en politisk motiveret terrorist.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.