21. juni 2024

Arkivfoto: Rolf Larsen

Seks personer er i løbet af søndagen blevet anholdt og siget for hver deres rolle i en sag, hvor en mand blev frihedsberøvet og udsat for vold, og hans familie forsøgt afpresset for penge.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Lørdag aften lidt over klokken 23 modtog Københavns Vestegns Politi en anmeldelse om, at bevæbnede gerningsmænd havde frihedsberøvet en mand i tyverne og kørt ham væk i en bil.

Anmeldelsen medførte en omfattende eftersøgningsaktion, som varede til søndag aften, foregik i flere områder på Sydsjælland og skete i et tæt samarbejde mellem enheder fra PET og politikredsene for Sydsjællands og Lolland-Falster samt Københavns Vestegn.

Lidt over klokken 13 blev to mistænkte mænd anholdt i Næstved og ved 16-tiden blev den frihedsberøvede mand lokaliseret på en adresse i Glumsø-området, hvor han blev fundet i live men alvorligt kvæstet.

I forbindelse med fundet af den frihedsberøvede mand anholdt politiet yderligere to personer, som er mistænkt i sagen.

Omkring klokken 19 blev yderligere to andre mistænkte mænd anholdt i Haslev og Tappernøje.

De seks anholdte er mellem 29 og 60 år og foreløbig sigtet for frihedsberøvelse, for grov vold og for at forsøge at afpresse familien til den frihedsberøvede for et større pengebeløb eller for medvirken hertil.

De ventes fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Glostrup mandag.

-Jeg kan ikke frigive deltaljer om sagen, men det var en stor lettelse, da vi efter et stort fælles politiarbejde og mange meget intense timer fik lokaliseret og befriet den frihedsberøvede mand, siger leder af efterforskningen vicepolitiinspektør Rikke Thestrup, Københavns Vestegns Politi i pressemeddelelsen.

Politiets videre efterforksning skal nu forsøge at afdække hvad der er gået forud, og hvad motiveret har været.

:NB:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.