Køge: På grund af unormalt mange tilfælde af diarré i Køge by anbefales det nu, at koge vandet inden brug.
Der har i de sidste par uger været flere sygdomsilfælde med maveonde og diarré i Køge by. Det oplyser Køge Kommune. Man har derfor i samråd med med Embedslægen og Fødevareregionen at koge vandet, før det drikkes og bruges til madlavning.
Der er ikke konstateret forurening af vandet fra Køge Vandværk, men lige nu kan der ikke peges på andre smittekilder, oplyser Kommunen.
Kommunen har indtil videre kendskab til ca. 45 syge, som er blevet smittet med bakterien Campylobacter. Alle syge bor inden for det samme område i Køge by. Ingen af de syge har noget til fælles i forhold til arbejdsplads, indkøbsvaner m.v. Derfor anses vandforsyningen i området som den mest sandsynlige smittekilde.
Både mandag og tirsdag, er der blevet udtaget prøver forskellige steder af vandet fra Køge Vandværk.
– Vi kender endnu ikke den præcise forklaring på sygdomsudbruddet, men for en sikkerheds skyld anbefaler vi, at man koger vand, der skal drikkes eller bruges til madlavning. Energiforsyningen, der ejer Køge vandværk, er i fuld gang med at undersøge deres ledningsnet for at spore en eventuel smittekilde, siger borgmester Marie Stærke og fortsætter:
– I Køge Kommune følger vi situationen nøje. Vi har nedsat en koordinationsgruppe, som mødes dagligt indtil videre. Det er endnu ikke muligt at sige, hvor længe kogeanbefalingen varer, men så snart der er nyt om situationen, informerer vi igen, fortæller Marie Stærke.
– Jeg beklager situationen, og det besvær det giver for borgerne i området, ligesom jeg også har medfølelse med de borgere, der har været syge, slutter borgmesteren.
Om Campylobacter
Campylobacter er en bakterie, der smitter fra forurenet vand og visse fødevarer, dog ikke fra menneske til menneske. Infektionen giver diarre, ondt i maven, evt. kvalme, opkastninger og/eller feber. Sygdommen går oftest over af sig selv, men ved alvorlige eller vedvarende symptomer, bør man kontakte sin læge.