Vandet fra Køge Vandværk bør koges

Køge: Borgere og Fødevarevirksomheder i Køge by bør koge vandet.

Køge Kommune oplyser, at man i dag er blevet informeret om, at der er fundet bakterier i drikkevandet fra Køge Vandværk.

Fødevarevirksomheder og borgere i Køge by anbefales derfor at koge vandet, før de drikker det eller bruger det til madlavning.

Der er risiko for, at drikkevandet er forurenet, og derfor anbefaler Køge Kommune i samråd med Embedslægen indtil videre, at de ca. 20.000 beboerne i Køge by koger vandet, før det drikkes eller bruges til madlavning. Ligeledes skal fødevarevirksomheder i området overholde de samme restriktioner, som Fødevareregionen udmeldte i juni måned med kogeanbefalingen.

Embedslægen anbefaler, at beboerne i det berørte område tager deres forholdsregler ved at koge vandet, før de drikker eller bruger det til madlavning. To minutters kogning dræber eventuelle bakterier i vandet. Men vandet fra hanerne kan godt bruges til for eksempel tøjvask, kaffebrygning, kogning af kartofler og lignende, oplyser kommunen.

One thought on “Vandet fra Køge Vandværk bør koges

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.