Køge: Borgere og Fødevarevirksomheder i Køge by bør koge vandet.
Køge Kommune oplyser, at man i dag er blevet informeret om, at der er fundet bakterier i drikkevandet fra Køge Vandværk.
Fødevarevirksomheder og borgere i Køge by anbefales derfor at koge vandet, før de drikker det eller bruger det til madlavning.
Der er risiko for, at drikkevandet er forurenet, og derfor anbefaler Køge Kommune i samråd med Embedslægen indtil videre, at de ca. 20.000 beboerne i Køge by koger vandet, før det drikkes eller bruges til madlavning. Ligeledes skal fødevarevirksomheder i området overholde de samme restriktioner, som Fødevareregionen udmeldte i juni måned med kogeanbefalingen.
Embedslægen anbefaler, at beboerne i det berørte område tager deres forholdsregler ved at koge vandet, før de drikker eller bruger det til madlavning. To minutters kogning dræber eventuelle bakterier i vandet. Men vandet fra hanerne kan godt bruges til for eksempel tøjvask, kaffebrygning, kogning af kartofler og lignende, oplyser kommunen.
One thought on “Vandet fra Køge Vandværk bør koges”