21. juni 2024

Foto: Rigspolitiet.

Retten skal tage stilling til beslaglæggelsen af en udlejningsbil efter den mandag eftermiddag blev brugt til vanvidskørsel.

Det var en politimand på vej hjem fra arbejde, som kl. 15.47 anmeldte at han kørte bag en slingrende varebil på Køge Bugt Motorvejen mod nord. Ved afkørsel 32 fik en politipatrulje øje på bilisten, som slingrede kraftigt, da de tændte det blå blink.

Varebilen sænkede farten kraften og holdt ind i nødsporet, hvor betjentene henvendte sig til føreren, en 30-årig fra Polen, som fremstod spirituspåvirket. Han blæste alkometeret op på over 2,0 promille, så han blev anholdt, sigtet og taget med til en blodprøveudtagelse.

Kørsel med en promille på over 2,0 falder ind under reglerne om vanvidskørsel, som bilen blev beslaglagt med henblik på konfiskation.

Bilen var en udlejningsbil, som var lejet af det firma, som den sigtede var ansat i. Udlejningsfirmaet protesterede over beslaglæggelsen, så retten vil nu tage stilling til om beslaglæggelsen var i orden.

Den 30-årige blev løsladt efter endt sagsbehandling, og nu venter politiet på resultatet af blodprøven. Om bilen kan endeligt konfiskeres vil blive afgjort, når den 30-årige har fået afgjort sin sag om spirituskørsel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.