28. april 2024

En 29-årig mand tog sit eget liv i mandags ved at springe ud fra en lejlighed på sjette sal på Evard Thomsensvej på Amager.

Københavns Vestegns Politi bekræfter nu, at manden blev anholdt mandag morgen på sin arbejdsplads efter en anmeldelse fra Nordea Bank på mistanke om alvorlig økonomisk kriminalitet.

Københavns Vestegns Politi har indtil videre ikke ønsket at kommentere sagen af hensyn til den videre efterforskning og fordi Den Uafhængige Politiklagemyndighed undersøger mandagens tragedie. Desuden har det været et ønske at varetage hensyn til de pårørende.

– Det er dybt tragisk, at han tog sit eget liv, siger politiinspektør Bent Isager-Nielsen, efterforskningschef ved Københavns Vestegns Politi.

En stor medieinteresse rejser flere spørgsmål til baggrunden for den sørgelige hændelse, og derfor vælger Københavns Vestegns Politi nu at frigive anledningen til politiets ageren i sagen.

Københavns Vestegns Politi kan oplyse, at politikredsen for nogle uger siden modtog en henvendelse fra Nordea Bank, som efterfølgende blev fulgt op med en formel anmeldelse med et underbygget materiale fra Nordea Bank, som rejste mistanke om, at en ansat kunne sættes i forbindelse med forsøg på omfattende økonomisk kriminalitet mod banken.

På baggrund af efterforskningen foretog efterforskere fra Københavns Vestegns Politis afdeling for økonomisk kriminalitet en anholdelse af den mistænkte mandag morgen. Det skete på hans arbejdsplads, hvor han samtidig blev sigtet i sagen. Efter en række efterforskningsskridt kørte efterforskerne videre med den mistænkte til hans bopæl på Edvard Thomsens Vej for at ransage efter spor og beviser i sagen.

Det er normal praksis at ransage både arbejdsplads og bopæl i den type sager, og det er ifølge retsplejelovens regler udgangspunktet, at den mistænkte skal være til stede, mens det sker. Således også i dette tilfælde.

Under ransagningen på bopælen tog den mistænkte mand sit eget liv ved at springe ud fra lejlighedens altan.

Dør en person i politiets varetægt, skal politiet som normal procedure underrette Den Uafhængige Politiklagemyndighed. Det skete også her, og Politiklagemyndigheden undersøger nu dødsfaldets omstændigheder.

Københavns Vestegns Politi ønsker ikke at frigive detaljer fra efterforskningen på nuværende tidspunkt.

– Lige nu vil jeg kun sige, at vi stadig efterforsker sagen, siger politiinspektør Bent Isager-Nielsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.