28. april 2024

"Foto:Slagelse: Slagelse Kommune vil nu gøre det sværere at slippe afsted med at socialt bedrageri.

Kommunen opretter et taskforce, der skal kontrollere at modtagere af offentlige ydelser ikke misbruger systemet.

– Tanken er at oprette en bedragerigruppe, som skal udføre kontroller ude i kommunen for at sikre, at tingene går rigtigt til. Bedragerigruppen skal også være opsøgende i forhold til de borgere og virksomheder, som misbruger systemet, siger Villum Christensen, der er formand for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration og fortsætter:

– Det viser sig, at vi får rigtig mange henvendelser fra både borgere og medarbejdere, som har mistanke om misbrug af sociale ydelser. Nu får vi en specialenhed, som kan gennemføre de fornødne kontroller, og det er et vigtigt skridt i den rigtige retning.

Er enlige mødre enlige?
Blandt det nye taskforces opgaver er blandt andet at kontrollere om enlige reelt er enlige og om personer der er på offentlig forsøgelse arbejder sort.

Snydere kan forvente at både SKAT og politiet kontaktes, hvis de opdages.

Den nye taskforce består af to medarbejdere, der bakkes op af en tværorganisatorisk gruppe, der skal indsamle mistanker og indberetninger fra hele kommunen.

– Det er vores forudsætning, at projektet finansierer sig selv, men vi har store forventninger til, at vi både kan indhente det økonomiske rationale og opnå en større retfærdighed mod kriminelle borgere og virksomheder, som laver bedrageri mod kommunen, slutter Villum Christensen.

– rl