27. april 2024

Foto: Politi.dk

De fleste havde styr på tilladelserne, da udlændingekontrolsektionen hos Københavns Politi torsdag gennemførte en  omfattende aktion mod ulovligt arbejde. 

I alt 75 steder fik besøg af politiet og det var bl.a. kurértjenester og kiosker og i prostitutionsmiljøet.

Selvom politiet havde meldt ud, hvad der var i vente, så var der alligevel syv personer, som blev anholdt og sigtet for at arbejde uden de nødvendige tilladelser. 

I Kastrup blev en mand anholdt og sigtet for ulovligt arbejde ved at arbejde som prostitueret uden arbejdstilladelse. Han fik en bøde, og sagen er forelagt Udlændingestyrelsen med henblik på en administrativ udvisning.

I Vanløse var fire mænd i færd med at udføre gravearbejde. De havde opholdstilladelse i EU, men manglede dansk arbejdstilladelse. Derfor blev de anholdt og sigtet for ulovligt arbejde.

Om aftenen blev en mand anholdt på Østerbro, hvor han var i gang med at gøre rent. Han blev sigtet for ulovligt ophold, ulovligt arbejde og for at oplyse falsk identitet.

Sidst, men ikke mindst, blev en mand anholdt på et madsted på Nørrebro. Han havde opholdt sig ulovligt i landet i mere end seks år og arbejdede dermed også ulovligt på stedet. Det udløste en bøde til ham på 66.500 kroner, og både denne sag og sagen fra Østerbro er forelagt Udlændingestyrelsen med henblik på administrative udvisninger.

De anholdte stammer fra Argentina, Bangladesh, Nigeria og Georgien.

-Manglende arbejdstilladelser er ofte et tegn på, at arbejdsgiverne bevidst udnytter udenlandsk arbejdskraft til social dumping. Selv om de fleste havde styr på tilladelserne under vores besøg, er syv sager om ulovligt arbejde syv for mange, siger Kjeld Farcinsen.

Arbejdsgiverne efterforskes nu af Udlændingekontrolsektionen.

-Lidt utraditionelt havde vi denne gang varslet vores aktion og samtidig opfordret arbejdsgiverne til at få styr på papirerne. Budskaberne var blevet delt og læst på sociale medier, for flere steder fortalte de os, at de var klar over, at de kunne risikere at få besøg af os. Det var netop hensigten med varslingen, så det er vi tilfredse med, og vi supplerer selvfølgelig torsdagens indsats med kommende, uvarslede aktioner, siger Kjeld Farcinsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.