28. april 2024

Foto: Politi.dk

En 20-årig kvinde fra Storkøbenhavn blev torsdag eftermiddag anholdt hos en bilforhandler i Roskilde, da hun ville med en fuldmagt i hånden ville hente en splinterny personbil til en værdi af knap 500.000 kr.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Forinden havde bilforhandleren fra et finansieringsselskab fået en aftale om udbetaling af penge for bilkøbet og havde fra den kvindelige bilkøber i Jylland fået oplysninger om, at bilen ville blive afhentet af en anden end køberen selv.

Finansieringsselskabet havde i mellemtiden fra den kvindelige bilkøber fået oplysninger om, at hun ikke havde oprettet et billån til køb af en bil. Hendes identitetsoplysninger mv. var med stor sandsynlighed var blevet misbrugt til oprettelse af billånet i forbindelse med køb af en ny bil, hvorfor politiet blev involveret.

En jysk politikreds havde modtaget anmeldelsen herom og straks indledt et samarbejde med Midt- og Vestsjællands Politi, da bilen skulle afhentes hos en forhandler i Roskilde, så politiet kunne være til stede på tidspunktet for afhentning af bilen.

Den anholdte kvinde blev afhørt om hendes rolle i sagen, men efterfølgende løsladt. Politiet oplyser, at man fortsætter efterforskningen for at finde frem til den reelle bedrager, der har misbrugt en persons identitetsoplysninger.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser i øvrigt, at denne fremgangsmåde med misbrug af andres identitet i den senere tid er blevet anvendt nogle få gange til f.eks. bilkøb. En af disse biler er således efterfølgende blevet fundet og beslaglagt i udlandet, så politiet opfordrer bilforhandlere og finansieringsselskaber til at være ekstra opmærksomme på denne kriminalitetsform.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.