Spiritussejlads og mangel på redningsveste udløste bøder

Sejlads: Københavns Vestegns Politis maritime indsatsgruppe kontrollerede i alt 75 sejlere i Køge Bugt og på Bagsværd Sø sankthansaften. Der blev uddelt bøder for manglende redningsveste, og to blev anholdt for spiritussejlads.

Der var desværre bid, da Københavns Vestegns Politis martime indsatsgruppe kontrollerede fritidssejlere i farvandet ud for Ishøj, Vallensbæk, Brøndby, Avedøre Holme, ved Kalveboderne og på Bagsværd Sø.

I Køge Bugt blev i alt 35 fritidsfartøjer tjekket af betjentene.

Ud for Ishøj fik to motorbådsførere bøder, fordi passagererne manglende redningsveste. Det koster 600 kroner i pr. person, der mangler vest, og det beløb sig til samlet 3.000 kroner for en 33-årig fører af en 28-fods motorbåd. Der var otte i båden – heraf fire børn – men kun tre redningsveste.

Ud for Vallensbæk og Ishøj havne medbragte to motorbådsførere ikke det lovpligtige speedbådscertikat. Det koster dem minimum 500 kroner, og viser det sig, at de slet ikke har erhvervet et bevis, løber bøden op i 3.000 kroner.

Spirituspåvirkede bådførere
Kl. 22.05 kontrollerede betjentene en 40-fods motorbåd med to 255-hestekræfters motorer og fire personer ombord ud for Vallensbæk Havn. Den 37-årige fører virkede spirituspåvirket, hvorfor han blev anholdt og kørt til blodprøve på Albertslund Politigård.

En lille time efter gentog episoden sig i samme område, da politifolkene kl. 22.56 så nærmere på en 37-fods motorbåd med to 260-hestekræfters motorer og seks personer ombord. Også her blev føreren, en 54-årig mand, anholdt for spiritussejlads og kørt til blodprøve.

Viser blodprøverne sig positive, kan førerne se frem til en klækkelig bøde og frakendelse af retten til at sejle skib.

Kanoer og robåde uden redningsveste
I Bagsværd Sø blev der kontrolleret 40 kanoer og robåde. Otte bådførere fik bøder, fordi i alt 22 personer manglede redningsvest.

Netop spiritus og manglende redningsveste spiller en uheldig rolle i søulykker. 13 danskere omkom til søs i 2009 ifølge Søsportens Sikkerhedsråd. Fire var påvirket af alkohol, og kun én enkelt brugte en redningsvest, som desværre var defekt. Læs mere her.

Lederen af den maritime indsatsgruppe Thomas Ravn undrer sig over, at så mange tager på vandet uden redningsvest og opfordrer de sejlende til at tage egen og andres sikkerhed alvorligt.

– En vest kan i sidste ende redde livet, siger han.

– Og det kan ende fatalt, hvis en spirituspåvirket bådfører skal reagere hurtigt i en nødsituation, siger Thomas Ravn, som varsler flere søaktioner i sommerens løb.

Aktionerne sker i et samarbejde med Vestegnens Marinehjemmeværn, som stiller skib, gummibåd og besætning til rådighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.