28. april 2024

Dokumenter fra den amerikanske whistleblower, Edward Snowden, viser, at den britiske efterretningstjeneste spionerede mod FNs klimakonference COP 15, der blev afholdt i København i 2009. Det skriver Information.

Avisen har tidligere afdækket hvordan den amerikanske efterretningstjeneste NSA spionerede mod sammen klimakonference.

De nye oplysninger fremgår af en intern powerpointpræsentation fra februar 2011 fra GCHQ samt en række andre klassificerede GCHQ-dokumenter, som er blevet lækket af Edward Snowden, og som Information har adgang til.

Powerpointpræsentationen oplister FN’s årlige COP-konferencer fra 2007 til 2010 som mål for GCHQ’s spionage, herunder COP15 i København i december 2009.

Ifølge Information, så viser powerpointpræsentationen at GCHQ optrappede sin spionageindsats ved Cop15 og at man som et nyt tiltag sendte en forbindelsesofficer til København for hurtigst muligt at kunne fordele friske efterretninger til “kunderne” – altså modtagerne af efterretningstjenestens oplysninger.

GCHGs spionage er blandt andet sket ved at tjenesten harindsamlede efterretninger på klimaområdet fra blandt andet fiberkabler med global telefon- og internettrafik.

Ifølge Information skaffede den britiske efterretningstjeneste sig også adgang til udenlandske ministre og embedsmænds mailkonti.

Kilde: Information

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.