23. juni 2024

Arkivfoto: Rolf Larsen

Seks polititjenestemænd er tirsdag blevet anholdt i en koordineret aktion.

Det var Den Uafhængige Politiklagemyndigh, DUP, som stod bag anholdelserne, der skete på forskellige adresser i København og omegn. Samtidig er der blevet foretaget ransagninger på flere adresser og tjenestesteder, oplyser DUP.

De anholdte polititjenestemænd er mellem 26 og 34 år gamle og de er blevet sigtet for tyveri af særlig grov beskaffenhed i forbindelse med tjenesten, stillingsmisbrug og besiddelse samt videreoverdragelse af euforiserende stoffer.

Alle seks anholdte er ansat hos Københavns Politi.

-Anholdelserne er sket i forlængelse af en grundig efterforskning, hvor der er fremkommet indikationer på, at de anholdte polititjenestemænd har ageret sammen i en lukket gruppe. Der er tale om en alvorlig sag, og jeg er glad for, at den koordinerede aktion er forløbet planmæssigt, siger efterforskningschef i Politiklagemyndigheden, Niels Raasted.

De anholdte er efterfølgende blevet løsladt.

Politiklagemyndigheden fortsætter nu efterforskningen af sagen og når det arbejde er gjort færdig, bliver sagen til Statsadvokaten i København, som afgør, om der skal rejses tiltale i sagen, oplyser Den Uafhængige Politiklagemyndighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.