23. juni 2024
a doctor typing on a laptop

Arkivfoto: Ivan Samkov / Pexels.

Region Sjælland laver nu en handleplan for hvordan uberettigede opslag i patientjournaler fremover håndteres og indberettes til Datatilsynet.

Det var en række uberettigede opslag i en 13-årig piges journal efter hun i sidste måed blev bortført og voldtaget, der nu har fået Region Sjælland til at foretage en fornyet vurdering af de seneste års uberettigede opslag i patientjournaler I alt er der fundet 72 uberettigede opslag i perioden 2022-2023.

Opslagene er nu anmeldt til Datatilsynet, og regionen har lavet en handleplan for gennemgang af tidligere uberettigede opslag.

Efter en juridisk vurdering af risikoen for uhensigtsmæssig anvendelse af de berørte borgeres oplysninger har regionen underrettet 43 borgere.

-Vi tager denne sag meget alvorligt og har fuldt fokus på fremover at håndtere uberettigede opslag med den fornødne omhu, siger Torben Søe Petersen, der er konstitueret it-direktør.

Ifølge Torben Søe Petersen har det været vigtigt at få et overblik og tage ordentligt hånd om de sager, der er identificeret, hurtigst muligt.

På baggrund af de erfaringer som gennemgangen af uberettigede journalopslag har givet, er der fastlagt en ny procedure for, hvordan uberettigede opslag bliver håndteret i Region Sjælland og indberettet til Datatilsynet.

Blandt andet bliver det juridiske arbejde med uberettigede opslag styrket, og Region Sjælland har tilført ekstra ressourcer til opgaven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.