17. maj 2024
city of copenhagen during sunset

Arkivfoto: Filip Filipovic / Pexels.com.

Socialudvalget i Københavns Kommune vil med et nyt på forløbsprogram på herbergerne, forebyggende indsatser og flere skæve boliger bringe antallet af ufrivilligt hjemløse i København ned.

Socialudvalget har også sat tal på hvormange det drejer sig om. Målet er, at der ved udgangen af 2026 skal 550 være færre københavnere være hjemløse.

Gennem de sidste 10 år har antallet af hjemløse i København ligget på omkring 1.500 og på trods af forskellige indsatser er det ikke lykkes at rykke ved det tal.

Men nu er Socialudvalget blevet enige om, hvad en del af opskriften på at nå målet skal være, og hvordan der kommer turbo på indsatsen.

Konkret er et af initiativerne et nyt forløbsprogram på herbergerne, som sikrer, at hjemløse hurtigere bliver udredt og kan visiteres til en bolig. Forløbsprogrammet har kørt om et pilotprojekt i 2022.

Derudover skal den forebyggende indsats – særligt over for unge, som risikerer at blive hjemløse – styrkes.

-550 færre skal være hjemløse i København i 2026 er et meget ambitiøst mål i en by, hvor manglen på billige boliger er den store udfordring for at gøre op med hjemløsheden. Det kræver, at vi får turbo på alle initiativer, som kan hjælpe os i mål med det. Og at vi har et tæt samarbejde med civilsamfundsorganisationer. Jeg er glad for, at vi er et samlet socialudvalg, som bakker op om initiativerne. Så er vi allerede godt på vej, siger socialborgmester Karina Vestergård Madsen (Ø).

I 2022 var der ifølge VIVE’s hjemløsetælling 1.370 hjemløse borgere i Københavns Kommune. Det svarer til cirka en fjerdedel af alle hjemløse i Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.