28. april 2024

Brøndby: Københavns Vestegns Politi varsler nu en hård kurs over for fodboldbøller op til søndagens kamp mellem Brøndby IF og AGF på Brøndby Stadion.

– En fodboldkamp skal være en festlig begivenhed, hvor man som familie og spiller ikke skal føle, at man risikerer liv og lemmer, siger politiinspektør Michael Kristiansen fra Københavns Vestegns Politi.

Politiet vil udvise nul-tolerance over for uromagere. Det sker efter gentagne problemer med voldelige unge fodboldfans.

Politie toplyser, at ballademagere risikerer hjemsendelse, anholdelse eller i værste fald national karantæne – hvilket vil sige udelukkelse fra enhver fodboldkamp i Danmark, hvor Superligaen eller 1. division deltager.

Politiet håber, at det kraftige signal vil få nogle af bøllerne til at tænke sig om en ekstra gang og blive hjemme.

– De unge udviser en uacceptabel adfærd, der kan ende helt galt. Det vil vi ikke tolerere længere, siger politiinspektør Michael Kristiansen.

Ved sidste kamp mellem Brøndby IF og AGF i marts 2009 var der en del ballade før, under og efter kampen. Før var der flere gange optræk til slagsmål mellem fangrupper. En bodega i Glostrup blev raseret, blandt andet blev der kastet med romerlys. Under kampen var der uro på fantribunerne, og efter forsøgte flere grupperinger at kaste sten mod udeholdets fanbusser.

Seneste fængslinger
I øjeblikket sidder to fodboldfans varetægtsfængslet for at affyre nødraketter under en fodboldkamp på Brøndby Stadion den 30. juli 2009. En 36-årig mand og otte-årig dreng blev ramt, og de to fængslede er nu sigtet efter bestemmelser i straffeloven med en strafferamme på op til otte års fængsel.

Efter samme kamp blev flere fodboldfans varetægtsfængslet for vold og ballade og senere idømt fængselsstraffe på mellem fra 20 dage og tre måneders fængsel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.