30. april 2024

København: Omkring 1.200 medarbejdere hos Mærsk blev ved ved halv-et tiden i eftermiddag evakueret fra hovedkontoret på Esplanaden i København.

Evakueringen blev sat i værk, da man pludselig kunne lugte Ammoniak i hele bygningen.

øjenvidner fortæller til Netavisen Sjælland, hvordan de mange medarbejdere i ro og mag strømmede ud af bygningen og forsamledes foran St. Alban's English Church, der ligger i Churchillparken ved siden af hovedkontoret.

Et øjenvidne fortæller Netavisen Sjællands reporter på stedet, at Mærsk medarbejdere iført refleksveste stod for at evakueringen, ligesom de samme medarbejdere holdt deres kollegaer orienteret om hvad der skete.

Imens kom flere brandbiler og ambulancer fra Københavns Brandvæsen til stedet, ligesom en større politistyrke kom frem og afspærrede området foran Mærk og en del af Churchillparken.

Evakueringen skete, da en lugt af ammoniak pludselig spredte sig i bygningen. Tre personer blev med ambulancer kørt til hospitalet til observation med symptomer på ammoniakforgiftning.

Politiet grønne busser blev sendt til stedet og den nærliggende Nyboder Skole blev åbnet, så de mange medarbejdere, hvoraf flere kun var i skjorteærmer, kunne få læ for den kolde vind.

Brandfolk iført kemikaliedragter gik ind i den store bygning på Esplanaden, hvor det viste sig, at et kølesystem var brudt sammen og det forårsagede et ammoniak udslip.

– rl

"Foto:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.