23. juni 2024

Lizette Risgaard, formand for FH. Foto: Jesper Ludvigsen

Det har været et tumultarisk dag for FH’s formand Lizette Risgaard som startede dagen med at “overleve” et krisemøde som formand – og ender med, at hun nu går på orlov og flere fagforbund har trukket deres støtte.

Fredag morgen var der indkaldt krisemøde i Fagbevægelses Hovedorganisations Forretningsudvalg efter afsløringer i Ekstra Bladet og Berlingske af, at formand Lizette Risgaard skal have optrædt upassende og grænseoverskridende overfor flere mandlige ansatte.

Krisemødet endte med, at Lizette Risgaard kunne fortsætte som formand og en advokatundersøgelse af sagen blev igangsat.

Trækker støtten

Krisemødet skabte dog ikke ro omkring Lizette Risgaard, for efterfølgende valgte flere fagforbund, at trække deres støtte til formanden. Blandt dem var HK, Teknisk Landsforbund og Danmarks Lærerforbund.

Orlov

Fredag aften medelte FH, at Lizette Risgaard har valgt at tage orlov, mens advokatundersøgelsen pågår. Det vil også betyde, at hun ikke vil have sin daglige gang i FH’s hovedkvarter på Islands Brygge.

FH’s 1. næstformand, Morten Skov Christiansen, indtræder som fungerende formand, mens Nanna Højlund vil være den eneste næstformand.

:NB:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.